BHAGAVAD GITA

Den vidunderlige samtalen om yoga

 
 

Bhagavad Gita er hinduismens mest populære bok. Det er en samtale mellom guden Krishna og den store krigeren Arjuna, som er i villrede fordi han ikke vet hva han skal gjøre da det bryter ut strid om makten i hans familie, som hersket over et kongerike i Nord-India. Krishna lærer ham at han må forstå hva han er - det uendelige og udødelige selvet (atman) - og at denne kunnskap må realiseres. Realisasjon kalles yoga på sanskrit. Krishna forteller hva han må gjøre for å virkeliggjøre kunnskapen om seg selv slik at han kan fatte de riktige beslutninger og leve i pakt med det rette og sanne (dharma).

Denne nye oversettelsen fra originalens sanskrit er utstyrt med en innledning som forklarer Bhagavad Gitas stilling i hinduismen. Den beskriver også tekstens dramatiske rammefortelling, og gir en innføring i Bhagavad Gitas filosofi, med særlig vekt på å forklare hva yoga er.

Lars Christian Ims (f. 1968 i Oslo) reiste etter videregående til Himalaya, hvor han i mange år studerte yogafilosofi og praktiserte meditasjon med guruen Swami Shyam. Han har også studert hinduisme og buddhisme ved Universitetet i Oslo, og har en mastergrad i sanskrit. 

 

Bhagavad Gita - den vidunderlige samtalen om yoga.
Kr. 389,- inkl. frakt.